Sångglädje

När benen (tiden) inte räcker till…

17 augusti, 2017

VISPOPKÖREN – FINALTERMINEN

Vilken lycka och stolthet jag känner inför alla underbara kvinnor och män som jag har haft möjlighet att få träffa på måndagskvällarna i Vispopkören de senaste 4 åren. Ni har inspirerat och gett mig så mycket energi att det vore omöjligt att beskriva det med ord. Ni har utmanat er själva och jag har sett den utveckling ni nått! Det är större än enormt!

I somras var jag på en helt fantastisk kurs –  ”the Science of the Singing Voice”. Den var inte enbart inspirerade och fyllde mig med nya och förbättrade röstkunskaper, den gav mig insikter på många andra sätt!

Jag fick kontakt med många forskare och lika stora sång-nördar som jag själv och kände mig så hemma i deras sällskap. Mitt sug efter att börja forska på egen hand blev väldigt mycket större än det tidigare varit. Steget känns inte längre särskilt långt.

Efter ett år med expansion av Sångfokus insåg jag också att jag behöver prioritera lite annorlunda i framtiden.

Trycket på sånglektioner, där jag får utlopp för mitt totala sång-nörderi, har ökat väldigt mycket det senaste året, vilket är jättekul. Det har alltid varit den största delen i min verksamhet och till hösten växer den ännu mer.

Med ett spännande vetenskapligt läge i världen när det kommer till hälsoaspekterna i sången, som jag brinner så mycket för i Sångterapin,  möter jag ofta nyfikenhet på hur jag jobbar och jag får frågor att hålla i utbildningar då och då. Röstyogan är även den i hälsa – genren…

Dagverksamheten med företagskörer och föreläsningar blir fler till hösten… En verksamhet som gör livet lite enklare för familjen…

Insikten att benen jag står på plötsligt börjar ta slut är inte så lätt. Det är jobbigt att behöva fatta beslut som bokstavligt talat känns som att amputera bort en del av hjärtat!

Hösten 2017 kommer att vara Sångfokus Vispopkörs sista termin. En kör som jag älskar att jobba med.

Det kommer dock att bli en termin när jag ska passa på att njuta SUPERMYCKET! Roligt och energifyllt ska det va och som alltid med inslag av röstens bästa!

Det kommer att kosta 100 kr/ gång. Det går bra att swisha men man kan också köpa ett stämpelkort om man vill (så många gånger man tror att man hinner komma).

Ni som har köpt stämpelkort under vårterminen -17 kan lösa in de gånger ni eventuellt har kvar i slutet av terminen fram till 31 januari.

Nu ser jag fram emot STORKÖREN den 28/8 kl 18.30 och en fartfylld och givande final-termin för Vispopkören!

Jag hoppas att nya och gamla kördeltagare kommer och sluter upp i stort och smått för roligt ska vi ha!

All kärlek, Helene