Hinder i vägen?

Sån här är jag…;)

27 mars, 2017

Hur identifierar jag mig? Om jag skulle sammanfatta mig själv med tre ord vad skulle det vara? När det kommer till sången vet jag hur jag identifierar mig i dag och visst är det så även när det gäller hur jag är som person.

Att börja utmana denna bild är inte helt lätt. Inte som person och verkligen inte när det kommer till sång.

Jag har lätt att inspireras av allt runt omkring mig och inser att jag periodvis haft en målbild som varit en kilometer i diameter. Då var det bara att börja lägga ner sångtimmarna. Eller förlamas av berget framför näsan. Jag har nog gjort lite av båda skulle jag tro.

När något började lossna tekniskt mot ett helt nytt sound, och jag borde har förväntat mig en jublande glädje, kom det märkliga… Låter det här verkligen som jag??!! Är det verkligen JAG när jag sjunger så här. Fastän jag bestämt skulle lära mig att låta på ett särskilt sätt blev det en fullskalig identitetskris när jag hörde hur det faktiskt lät!

Ja, det ska inte vara lätt minsann! Ha, ha! Har man inte ågren över att man inte har den röst som man skulle vilja ha så kan man ju ha mindre ångest över att man plötsligt börjat få till den rösten! Det gäller ju att man har identiteten klar för sig liksom… =)

Så är det för mig privat också. Det är lättare för mig att fullfölja ett träningschema när jag identifierar mig som en person som faktiskt tränar och jag har lättare att längta ut i naturen om jag identifierar mig som en friluftsnisse.

Enkelt och klappat och klart? Nu kommer jag kunna säga nej till en chokladbit bara för att jag säger till mig själv att jag är en person som kan säga nej till choklad? Ha, ha! Nej, det tror jag inte. Fast jag tror helt klart på att om jag börjar processen att omvärdera min ”identitet” så kommer det att gå mycket lättare =) Jag får helt enkelt börja i rätt ände!