Sångglädje

Jag kan själv!

5 december, 2016

Trots att jag kanske får fundera både en och två gånger om jag gör rätt ibland, och mina vänner har fått agera bollplank tusentals gånger genom åren, är dessa ord den enskilt viktigaste drivkraften till den jag är idag och till mitt konstnärliga uttryck.

Med det sagt ska jag tillägga att sångpedagoger och utbildningar har spelat jättestor roll i hur jag har lärt mig att sjunga. Utan tvekan! De tekniska bitarna hade jag inte kunnat lära mig på egen hand.

Hur jag än vrider och vänder på nya åtaganden och projekt kommer jag alltid fram till att den ”vanliga” vägen, som jag föreställer mig den, sällan är min väg.

Om jag exempelvis letar efter en ny kalender hittar jag ALDRIG den som passar just mig. Det slutar ofta med att jag köper en supersnygg anteckningsbok och fyller den med det kalenderutseende som jag vill ha för tillfället.

Lars Lerin sade vid något tillfälle:

”Jag har alltid haft lätt att göra det svårt för mig”

Mina resor har inte varit svåra på samma sätt som Lerins men nog har jag krånglat till det ibland. I efterhand kan jag se hur vägen skulle ha kunnat vara lite rakare mot målet men samtidigt har jag älskat känslan av att det är jag som styr.

Jag har stundtals utforskat varenda krök och vrå man kan tänka sig. Målet är oftast tydligt och solklart men att nå dit utifrån någon manual (om det finns någon) är inte min grej.

Det är kanske inte alltid de lättaste vägarna. Man får skarva och lappa ihop ibland.. Fast i krökarna och vrårna finns det så mycket spännande att upptäcka och lära.

Även om det händer att jag sliter i mitt hår och undrar ”hur tänkte jag här??” vet jag att jag alltid tar mig vidare tack vare just den frustrationen. Jag älskar att vara i den processen!

Min väg måste vara min väg. Att jag klarar allt ensam är däremot så långt från sanningen man kan komma. Jag behöver många människor runt omkring mig i alla möjliga situationer. Även när jag bestämmer mig för att gå min egen väg.

Jag kan själv. Det kan jag faktiskt. Hittills har jag hittat fram oavsett vilka kringelikrokar jag har tagit mig igenom för att komma fram. Med stöttning av kärleksfulla människor runt omkring mig förstås =)