Hinder i vägen?

Sluta kriga med mig!

30 november, 2016

De bästa insikterna i mitt liv kan komma lite varstans ifrån och ursprunget behöver inte ens verka logiskt. För ett tag sedan hamnade jag framför ett hund-hanteringsprogram på tv:n som gav mig en så grymt häftig AHA-upplevelse. Min egen övertygelse och process, som jag är inne i just nu, blev plötsligt solklar och fullkomligt odiskutabel =)

Den supersöta och till synes snälla hunden tände till på en millisekund och tuggade plötsligt fradga. Istället för att gå in i en maktkamp sade coachen: Hunden vill ha krig och jag vill ha fred. Då måste jag matcha hans krig med minst lika mycket fred. Lugnet, harmonin och coachens bestämda övertygelse hjälpte sannerligen hunden. Den blev sådär söt och snäll igen, som den först såg ut, efter bara en liten stund.

Shit alltså! Jaha, när min röst trilskas och vägrar göra som jag vill ska jag alltså möta detta med ”fred”? Inte med ett fullskaligt krig där maktkampen enbart åstadkommer en röst i spillror och utmattning med andra ord?

Jag har nog gjort min beskärda del av den senare varianten i mina dagar. Totalt fruktlöst kan jag tillägga…

Jag ska helt enkelt vända frustrationen och ge rösten lite harmoni istället för att matcha med lika mycket motstånd tillbaka…

Mjukt och soft. Njut, ha roligt och sprid lite kärlek. Gå bevare mig väl inte händelserna i förväg. Ta det lugnt. Se progressionen (inte alltid det lättaste för någon som är lika otålig som jag)!

Grejen är ju att det fungerar! Om jag lugnar ner mig och inte blir så vansinnigt frustrerad kommer energin att kunna läggas på rätt muskler. De musklerna som gör att sången fungerar.

Utan alla ”senvägar” blir det här det snabba sättet att få det att klicka. Fred alltså… Vilken grej!