Sångglädje

Nu avslöjar jag mig!

21 november, 2016

Även om livet ibland ger tuffa utmaningar tycker jag att jag lever i min bästa ålder just nu, Utan tvekan!

Jag erkänner att det känns som att jag leker livet. Även om jag blir avslöjad och påkommen känns det ändå bra att berätta att det faktiskt är det jag gör. Det är sällan jag sitter på facit i förhand.

Samma rollekar som jag lekte när jag var liten tar sig i dag en liknande skepnad, fast på riktigt.

Oftast känns det som att jag ”leker” mamma, ”leker” fru, ”leker” företag, ”leker” sångerska, ”leker” hushåll. Ja egentligen allt jag gör.

Mentalt förstår jag ju att det jag gör är på riktigt. Nu handlar det inte om dockor eller fantasier längre men känslan av att inte ha vuxit ifrån leken är ständigt närvarande.

Den skapar en enorm kreativitet och glädje som jag har nytta av i alla delar i livet. Inte minst i sången.

Nyfikenheten och drivet som jag hade som 14 åring när sången tog tag i mig på riktigt efter flera års uppehåll finns nu i min yrkesroll och jag är så glad för det. Ingen dag är den andra lik. Nya situationer skapar nya förutsättningar och nya sånguppdrag ger nya lärdomar.

”Leken” är så frigörande. Möjligheterna är oändliga och det är ytterst få saker som inte går att lösa.

Den är också en mental ursäkt, för jag slipper veta och kunna allt ”på riktigt”.. Trots att jag är utbildad och känner mig trygg i min yrkesroll är leken ett viktigt verktyg.  ”Oj, är inte det här det rätta sättet att sjunga Bach?” Jag hade bara lite kul med stycket. ”Såhär gör absolut inte ”riktiga” sångfröknar” säger jag och skrattar åt en ny knäpp metod jag hittat. Den ger visst eleven ett fint resultat.

Tänk om jag inte hade ”leken”? Jag undrar hur jag hade mått och hur jag hade tänkt? I leken styrs jag av lust även om jag stundtals måste göra tråkigare saker också. Jag utvecklas av att leva med ett nyfiket förhållningssätt där jag inser att jag absolut inte vet och kan allt.

Samtidigt är känslan av att bli påkommen och avslöjad som en bluff, eller som i mitt fall ett barn, jobbig ibland. Visst går självförtroendet lite upp och ner. Det är ändå värt det. Till syvende och sist har jag lärt mig att inte ifrågasätta leken. Den är bra och vinsterna är så givande!

Dessutom har jag avslöjat mig själv först! Ha, ha! Nu vet ni att jag leker. Gissa hur det känns? Det känns riktigt bra! Kärlek, driv, nyfikenhet och lust är bra egenskaper att ha i alla livsroller. Jag är stolt över min förmåga att vara ”barn”.