Sångglädje

Stå stadigt

14 november, 2016

I en tid när världsläget är oroligt, framtiden oviss och människor verkar dela sina uppfattningar är det lätt att tappa fotfästet. Livet är inte alltid enkelt och det kanske inte heller ska vara det? Vi vet aldrig vad som väntar. På gott och ont. Inget kan tas för givet.

Jag vet att när jag sjunger behöver jag stå stadigt. Så är det kanske även i livet? Om jag är seg, trött eller känner mig nervös är det aldrig en lösning att ”jaga tonerna”. Jag kan inte hitta tonerna någon annanstans än inom mig själv.

Viljan kan däremot vara så stark att den bara ”kör över”. Kroppen hänger inte med. Rösten i synnerhet.

Det finns hopp! Hur frustrerande det än må vara behöver jag backa i sådana lägen… Backa, backa, backa.

Jag behöver bygga upp engagemanget i kroppen. Börja med det fundamentala – hitta fotfästet. Vara noggrann med att inte sjunga det mest krävande jag kan hitta på. Sjunga det som rösten är redo för där och då.

Snart kommer tonerna av sig själva. Glädje, kraft och kärlek. På riktigt och inifrån.

I livet känner jag mig just nu stadig som ett berg. Min tro på mänskligheten och planeten påverkas däremot av den turbulens som finns i världen. Samtidigt vet jag att mitt fotfäste inte går att jaga. Kärlek, harmoni och omtanke behövs. Jag börjar med mig själv.