Hinder i vägen?

Hårsprayet och jag själv.

11 november, 2016

Jag inser att jag själv påverkar mig själv mer än jag tror. Jag kan ju försöka skylla på andra men oftast inser jag snart att den som sätter käppar i hjulet är jag själv.

Det kan handla om något så enkelt som när jag ska åka till stan för att handla hårspray. ”Ursäkta har ni något superfast, ekologiskt, parabenfritt och utan nanoteknik?” En kombination som jag hittills inte lyckats hitta.

Jag går in i affären med inställningen att jag skäms lite för att ens fråga. Krångligare kund kan man inte hitta. Jag blir lite svettig när jag är på jakt och får hjärtklappning när jag märker att jag inte hittar det jag söker.

Ur mitt perspektiv tycker jag att jag är hyfsat påläst och jag vet ju vad jag vill ha.

Det perspektivet har inte alltid hårspraysförsäljaren…

De har ju sina övertygelser. Och jag har fortfarande mina. Ha, ha!

Efter att de försökt sälja något, i sina professionella ögon, superbra spray inser de att jag inte ger mig. De försöker oftast vänligt att börja leta efter saker i innehållsförteckningarna för att sedan på ett eller annat sätt vara tvungna att säga att det verkar inte som att de har det jag söker.

Om jag är ur fas tolkar jag deras sista reaktion som att jag är en krånglig människa som inte vet vad jag pratar om. Om jag är i fas tolkar jag det inte alls utan fortsätter min jakt.

För information har jag har köpt ett hårspray som är 100% veganskt. Jag antar rakt av att det består av mat och att alla andra hårsprayer inte gör det. Mat vet jag ju vad det är. Det känns tryggt… Ha, ha!

Poängen med min hårsprayserfarenhet är att jag påverkas så mycket av min första inställning när jag kommer in i affären. Jag har ju inställningen att jag skäms redan innan jag har ställt frågan. Beroende på om jag är i fas eller inte kommer jag också att tolka försäljarens svar till antingen min nackdel eller inte. Så himla dumt.

Om det är likadant när jag sjunger inser jag också att andras ord spelar så liten roll i bekräftelsen av min prestation. Det är jag själv som är min största kritiker eller supporter. Jag är själv skillnaden mellan att lyckas eller att misslyckas.

Vet ni vad? Jag tror att det är sant…