Hinder i vägen?

Berget och stenarna

7 oktober, 2016

Tvättberget… Ta sig an ett material inför konsert… Samma sak. För mig!

Det känns verkligen oöverstigligt när tvätthögen inte längre får plats i tvättkorgen eller när sångmaterialet är svårt/behöver göras aktuellt efter lååång vila, tiden är knapp och de egna förväntningarna är höga. Jag vet ju hur jag vill att det ska låta.

I helgen hade vi lyckats samla på oss en gigantisk tvätthög och jag blev matt av bara tanken på hur vi skulle kunna komma ikapp. Min första instinkt var att vi skulle ta allt på en gång. Undan är som undan är. Det blir skönt när det är klart. Samtidigt smått panik…

Tur att jag har en stöttepelare med fötterna på jorden här hemma. Han är klok. Rätt snart bestämde vi oss för att ta en tvättmaskin om dagen i rimlig storlek. Sluta tänka större projekt nu! Det är ändå ingen idé! Det hinner vi inte med ändå…

Jag är så glad för att det blev på det sättet. Nu är tvättkorgen tom och vi är inte slutkörda av intensivt tvätthanterande! Underbart! Som att vi inte märkt att vi klättrat över de små stenarna och ändå kommit över berget!

Har precis tagit mig an ett konsertmaterial på samma sätt. Jag har sjungit det tidigare men har ett ganska stort uppfräschningsarbete framför mig. Det ska bli aktuellt. Små bitar i taget. Lyssna, få upp lusten, se var svårigheterna är, öva på svårigheterna och vips kanske jag känner mig redo?

Jag har inte kommit jättelångt i sångprocessen ännu men inser att tvätthögen har lärt mig ett och annat. Det blir bra det här =)