Sångglädje

Godnattsång

25 juli, 2016

Utmaning nr 3

Trots att dina barn aldrig vill att du ska sjunga när de ska gå och lägga sig nu för tiden, blir denna veckas utmaning att göra godnatt-stunden till en mysig återblick till när de var små. Då sjöng ni varje kväll. Ta fram den sönderbläddrade sångboken som ni använde i flera år när ni lägger er någon kväll denna vecka. Utmaningen är utförd om du lyckas övertyga dem. De är ju ändå 9 och 6 nu…

Oj, hjälp vilken underbar utmaning som jag just gav till mig själv! Jag blir jätteglad men också lite bekymrad. Inget av barnen har velat ha godnatt-sång på flera år. Inte ens när jag har försökt… Här är det nog inte jag själv som sätter stopp är jag rädd. Mysigt skulle det ju vara… Undrar om man kan ändra utmaningen lite till ”helst en mysig återblick”, eller ”om du har tur en mysig återblick”? Barnen gillar ju att sjunga själva och har inget emot att jag sjunger på dagarna. Kvällsstunden är dock väldigt kräsen… Det duger inte med vilken bok som helst kan jag lova! Det är dessutom aldrig den som jag föreslår… Ja, jag antar utmaningen om det så ska ta mig hela veckan att genomföra den =)