Sångglädje

Sjung i affären

11 juli, 2016

Utmaning nr 1!

Denna vecka ska du, Helene, göra något du är rädd för att göra. Du ska nämligen nynna eller småsjunga när du är i mataffären. För en väl genomförd utmaning behöver det vara minst 3 personer någonstans i närheten av dig. Om du vill ha en riktig guldstjärna sjunger du i kön till kassan.

Ja, det är sant… Jag har väldigt svårt för att spontansjunga när det är folk runt omkring. Till och med supertyst så ingen hör. Även om det har blivit lite bättre sedan jag fick barn och allt inte är så himla allvarligt längre är det fortfarande svårt. Jag önskar att jag kände mig lite friare.

Häromdagen var jag inne i en affär där expediten gick och småsjöng lite. Vilken stämningshöjare det var! Jag blev så himla glad. När man går och trallar eller visslar lite kan man ju omöjligt vara arg eller ledsen och jag tänker att delad glädje är dubbel glädje. Men det är klart… det är inte alltid det blir bra. Här är några tips för det spontana småsjungandet:

  1. Sjung inte om du är alldeles till dig av nervositet. Svettningar och känslor av obehag bör tas på allvar. Undvik i möjligaste mån att sprida odörer, kroppsvätskor och instabila vibbar! Ta ett nytt tag en annan dag.
  2. Undvik ögonkontakt när du utför utmaningen. Det är viktigt att det verkar som lite tanklös sång när man går och lallar i sin egen värld. Folket runt omkring dig ska inte få känslan av att de måste ge dig beröm!
  3. Håll ljudnivån till en ”Icke störa sin omgivning”-nivå. Missförstå mig rätt här. Folk gillar konserter – när de har valt dem själva! Det är inte säkert att en ”konsert” bland äpplena tas emot så positivt om personen har bråttom och måste plocka till sig många, många äpplen.
  4. Välj sångstil efter tillfälle. Med andra ord: undvik alltför genomträngande tonbildning i mataffären.
  5. Se inte sjungandet i offentlighetens ljus som en övningsstund där du tar om samma tre toner hundra gånger. Folk har hunnit tröttna efter tredje, fjärde gången!

Jag önskar mig själv lycka till! Det lär jag behöva =)