Sångglädje

Äntligen har jag varvat ner

29 juni, 2016

Som jag antytt i tidigare blogginlägg är jag bäst när jag har som mest runt omkring mig. Alltså bäst i min kreativitet! Idéerna fullkomligt sprutar och det är så roligt. Sedan november har det mer eller mindre varit på det sättet. Till hösten kommer jag att ha möjlighet att lägga mer tid på min egen verksamhet och det har verkligen satt i gång brainstormandet! Så roligt att få spåna nya tankar och stöta och blöta tills jag hittat olika koncept som känns rätt. Nu är planerna klara.

Det har varit en stoppsträcka ungefär som förväntat skulle jag säga. Avslutande jobb var klart redan i mitten av juni medan resten av tiden har gått till att förberedelser inför hösten. Sedan midsommarafton har jag varit nästan helt ledig.

I går kände jag att jag äntligen hade varvat ner. Jag kunde känna lukten av blommorna, känna mig fullkomligt uppslukad av mina barn och vet ni vad jag upptäckte mer? Jag gick och nynnade och sjöng lite titt som tätt. Utan plan och utan kurs. Bara av mig själv!

Eftersom jag har haft min ”in i väggen-upplevelse” tidigare är jag inte så sugen på att hamna där igen. Jag vet mycket väl att jag inte svurit mig fri från framtida väggar enbart för att jag känner mig läkt idag. Visst har jag under de senaste två månaderna känt igen vissa tecken från tidigare.

Jag har exempelvis upptäckt att jag vissa stunder haft svårt att hitta ord och formulera mig när jag pratat med folk. Jag skulle säkert kunna sova en hel helg om jag hade möjlighet, samtidigt som det varit ganska svårt att varva ner och faktiskt ens gå och lägga sig i tid. Några saker som var vardagsmat för bara några år sedan.

Ett tydligt tecken är att jag blev lite sånglös. Missförstå mig rätt nu för visst har jag sjungit och jag har sjungit från hela mitt hjärta. Jag har haft sånguppdrag och jag har sjungit i jobbet. Närvarande och uppfylld av härliga känslor.

Jag sjunger bara inte så mycket däremellan. Ni vet när man kommer på sig själv med melodier i huvudet som bara vill ut (på gott och ont).  Efter ett par timmar in på dagen inser man att man har smittat hela familjen med ett par meningar i en låt eller en envis melodislinga som irriterar lika mycket som en envis mygga. Nu har den kommit tillbaka! Flygfän och nynnande melodislingor har likheter i att stundtals kunna vara irriterande men de är ju tecken på något större. Flygfän vore inte här om inte sommaren kommit. Underbara sommar med ljusa kvällar och allt därtill. Nynnandet kommer när jag har varvat ner och är harmonisk!

Äntligen! Nu är jag där jag ska vara =)