Hinder i vägen?

Ett extra ägg i pannkakan

15 juni, 2016

När jag kommer in i ett kreativt flöde kan det vara svårt att vara klok. Jag testar och försöker hitta nya vägar. Det är bara att det ofta slutar med samma resultat. Jag blir frustrerad, sur och tappar tålamodet.

Förra helgen skulle jag sjunga på ett bröllop och i ett av övningspassen inför det fastnade jag så infernaliskt i ”Vilar glad i din famn”. Dessa kreativa flöden är fantastiska och roliga men jag slarvar. För att släppa loss började jag experimentera med både tekniker och tongångar. Inte för att hitta ett liknande slutresultat utan mest för att ha kul… Rätt snart  insåg jag att jag hade blåst på lite för mycket för min ouppvärmda röst och det enda som fungerade riktigt bra var en ”legit”- teknik som jag inte gillade så värst mycket.

Samma dag skulle jag göra pannkakor till min dotter och hennes kompis till lunch. Precis som låten här ovanför är pannkakor den enklaste och godaste sak i världen. Om man bara gör grunderna ordentligt. Jag vet att jag inte ska snåla på det extra ägget och inte heller på smöret i pannan. Ändå gör jag oftast det. Det är ju inte så nyttigt med för mycket smör och mina ungar vill alltid äta smör PÅ pannkakan. Äggen tar slut så himla fort i paketen om man ska använda ett extra i pannkakssmeten… Snålheten går snabbt över i katastrof!!

Bra känsla i den lite nyttigare smeten. Yes! Nu kör vi. Bra värme i pannan.. NEEEJ! FÖR VARMT! Släng pannkakan fort. Torrt som fnöske i pannan. På med lite smör. Nej, nu brände det… Ja, ja, de får väl äta svarta pannkakor. Äntligen rätt värme. Men…. vad är det med pannkakan?? Den håller ju inte ihop! Får slänga nästkommande tre stycken innan jag inser att jag måste ha i ett ägg extra. Som vanligt helt enkelt. Nu äntligen börjar fullkornsdinklet i smeten göra som jag vill…  

Nästa gång som jag experimenterar med sången ska jag se till att jag är ordentligt uppvärmd och övat igenom teknikerna som jag vill experimentera med. Se till att de sitter i musklerna innan jag kör på. Jag lovar också på heder och samvete att jag från och med nu inte ska vara så snål och skippa ett extra ägg i pannkakan. Jag ska se till att skapa bra förutsättningar!