Sångglädje

En hyllning till mina hjältar

6 juni, 2016

Jag är lyckligt lottad som har många människor som jag inspireras av. Både runt omkring mig och på lite längre avstånd. Inom sångområdet och i livet.

Jag kanske startar en hyllnings-serie med detta inlägg för det är de sannerligen värda. Tänk så mycket de hjälper mig fastän de inte vet om det.

Sedan jag startade mitt företag har jag fått möta mängder av människor med olika sångbakgrund. Vissa har blivit tystade som barn medan andra har fått uppleva motsatsen. Blandningen gör mitt jobb väldigt dynamiskt och jag måste hela tiden omvärdera mina metoder för att nå fram. En balanserad sångteknik är komplex och det som fungerar ena gången för en person fungerar inte nödvändigtvis nästa. Vi är inte bara olika som individer utan påverkas dessutom av vår dagsform.

I en workshop som jag var med på ganska nyligen sade professorn något som jag tyckte stämde så himla bra. Eftersom jag inte har kollat med honom vågar jag inte namnge honom här i bloggen men jag kan avslöja att han är expert inom sitt område =) Han sade något i stil med:

Om vi inte är ödmjuka inför våra patienter spelar det ingen roll om vi är professorer eller vilken utbildning vi har.

Vi måste se patienten som en utbildad, mer och mer kompetent resurs och medarbetare i sin egen rehabilitering. 

I mina ögon stämmer det till hundra procent. Jag kan omöjligt kan ha lärt mig vad som fungerar på individnivå under en kurs. Om jag vill nå fram till alla kan jag inte generalisera. Varje person är unik och behöver olika saker och de behoven visar personerna på olika sätt. Ibland genom ord men oftast genom sin röst. De avslöjar spänningar och mentala hinder men också eufori och fria röster.

Mina sångelever och kördeltagare ger mig den största utveckling någon kan ge. Mina metoder måste hela tiden omvärderas och omprövas. På det sättet fördjupas och breddas mina kunskaper. Med sina sångliga bekymmer och förmågor utvecklar de mina kunskaper om sångteknik. Trots att det var i samma ärende som de kom till mig!

Ja, de är sannerligen mina hjältar. Modiga, starka och fantastiska som vågar dela med sig av sig själva! Jag är så glad för det =)