Hinder i vägen?

Ska bara…

3 juni, 2016

Att jobba undan saker för att kunna slappna av efteråt är ett motto jag ofta lever efter. Om jag bara fixar det här och det här så kommer jag att kunna slappna av sedan. Just nu är jag inne i en sådan period. Mycket att göra på jobbet och stora förändringar i sikte. Då betas det av grejer vill jag lova. Sedan kan jag slappna av. Kanske sjunga en liten stund.

Sången har fått vila den sista månaden. Det är jättetråkigt men det känns som att tiden fullkomligt slukas upp i ett jättehål just nu. Lyckost den som hade ett par timmar extra varje dygn just nu 😉

Jag funderar lite på om mitt motto är rätt sätt att tänka? Jag tycker att det är viktigt att få saker gjorda i tid men jag märker samtidigt en tendens att desto mer jag får gjort – desto mer hittar jag också på. Det som var en uppgift på checklistan blev plötsligt fem.

Hjärnan vill liksom inte stänga av när jag väl har fixat en sak. Den fortsätter och hittar på fler och fler saker. När jag är mitt uppe i arbetet inbillar jag mig att det bara är att bryta mönstret när jag är klar.

Huanamej, vad fel jag har! Rimligare är nog att tänka att stoppsträckan är lika lång som halva arbetstiden. Jag tror faktiskt inte att jag överdriver.

Samtidigt är jag som allra mest kreativ i dessa perioder! De bästa idéerna och lösningar på strukturer skapas alltid i perioder när jag har mycket att göra. Jag älskar den skapandekraften som är just nu.

Jag är så pass erfaren i stressträsket att jag känner mina signaler. Jag ägnar extremt lite energi till att oroa mig eller ha ångest inför arbetsbördan. Annars hade jag aldrig orkat. Jag ser till att njuta av mitt jobb som jag älskar och jag försöker att vara noggrann med att andas. Då går det bra.

Samtidigt är jag kanske alldeles för accepterande? Även om jag har ett roligt jobb borde jag nog kanske balansera mig bättre. Så att hjärnan lättare kan stängas av när jag är  klar. Att pausa och sjunga varje dag.

Jag tänker lite grann som mannen som jag skrev om i onsdags. Han som började sjunga en kvart om dagen. Jag ska bara fixa klart allt först så sätter jag igång… Ha, ha! Nej, jag tror jag gör det redan idag!