Hinder i vägen?

”Fastnande” lilla jag

1 april, 2016

Mitt bekymmer, som jag inte verkar dela med så himla många andra, är att jag fastnar. Jag tror att jag är ganska ensam om mitt hinder även om jag vet att man inte alltid ser hela sanningen i de välstädade hem jag möter hos andra, eller hör under de mest fantastiska konserter.

I vissa lägen är jag fyrkantigare än fyrkantigast! När fyrkanten är skapad känner jag mig fullkomligt fri och kan ägna mig åt det som är roligt och kreativt. Om jag bara inte fastnar i fyrkantsbyggarfasen, som verkar vara väldigt viktigt för mig.

Ett tydligt exempel är tvättstugan. Om det inte är ordning där, vilket händer lite titt som tätt, kan jag omöjligt börja dammsuga huset. Jag har en inre arbetsgång som omedvetet eller medvetet etsat sig fast i hela min kropp.

Det hade säkert inte varit ett så stort problem om det inte vore för att tvättstugan är det som tar mest energi. Jag blir på dåligt humör och tappar lusten rätt snabbt! Ha, ha!

Att påbörja det projektet och sedan inte hinna slutföra det är en ännu värre katastrof. Då ligger det dessutom klädhögar (i bästa fall) uppradade någonstans i huset och ropar ”Du är inte klar, du är inte klar!” I retsam ”Robyn – do you really want me”- ton!

I det läget har jag två alternativ. Antingen dammsuger jag först och skiter i tvättstugan med resultatet att jag inte känner att det är städat. Eller så skjuter jag upp tvättstugan och dammsugningen…. Brukar bli lite 50/50 utdelning i den matchen.

Kanske verkar som ett trivialt problem – och det är det. Att jag skriver om det här är för att det är samma sak när jag ska sjunga och lära mig lite mer svårare låtar.

Där har jag också en inre arbetsgång. I teknologins magiska ålder, när man har tillgång till nästan all musik, är det som att jag inte kan sätta igång att repa in nya låtar om jag inte först gjort en ny spellista och lyssnat på musiken många gånger om. En aktivitet som faktiskt tar en del tid.

Nästkommande förutsättning brukar mötas av ett visst motstånd. Hitta rätt noter. Det ska ju helst vara rätt tonart och är det inte det får jag fixa och trixa lite själv.

Därefter blir det magiskt när man får sätta tonerna i den nya musiken och jag får göra det jag älskar! Jag känner mig trygg i att alla stegen varit viktiga i processen att angripa den nya musiken (även om jag förstår att det säkert hade gått ganska bra utan att ha lyssnat tusen gånger på samma låt också).

Jag är tydligt en tjej som gillar byxor och hängslen. Det kan tyckas märkligt för andra som inte är ”fastnande” människor. För mig är det så viktigt att ta tag i det största motståndet först för annars får jag inte någon struktur på resten heller. Inget konstigt eller fel på något sätt. Det är bara mitt sätt att hitta magin =)