Sångglädje

Många vägar bär till…

19 februari, 2016

Det går att förklara samma sak på tusen olika sätt! Jag har haft förmånen av att ha fått hjälp av många duktiga sångpedagoger på min sångresa. De allra flesta har förstått sig på min röst alldeles förträffligt och någon har visat tecken på det motsatta. Jag är så tacksam för alla dessa erfarenheter och olika infallsvinklar.

Jag har gått på fortbildningskurser som till en början kastat om hela min sångliga övertygelse, provocerat och skapat funderingar. När man har stött och blött ett tag inser man att det mesta ändå hänger ihop och många gånger är det olika förklaringar på samma sak. Dessa olika sätt att förklara saker på har verkligen berikat mig. Både som sångerska och inte minst i min roll som sångpedagog!

Vad vill jag då få sagt med det?

Jo, det finns många sätt att ta sig fram i sången och livet. Alla vägar bär till Rom sägs det. Kanske även här?

Har man viljan att ta sig fram till ett särskilt mål är antagligen ert ”sätt” en del i processen. Det behöver inte betyda att man vid ett senare tillfälle i livet håller med om sin fasta övertygelse när man var yngre men den har säkert spelat en viktig roll i utvecklingen.

Det går alltid att hitta någon som kan hjälpa till och vägleda på ett sätt som är stöttande! Att få hjälp att minimera mängden nitar och obehag. Både i livet och sången =)

Tro på känslan! Den är viktig =)